Familierecht2023-09-28T14:09:25+02:00

Familierecht

De meeste cliënten ervaren familierecht procedures als moeilijk en emotioneel. In deze vaak lastige procedures staan wij als familierecht advocaat u graag terzijde. Wij weten waarop u recht heeft, waar de kansen liggen en hoe een rechter naar uw zaak zal kijken.

Juridische problemen?

Familierecht advocaat

Bij personen- en familierecht staan financiële doelstellingen soms lijnrecht tegenover emotie. Goede juridische bijstand en advies door een familierecht advocaat zijn noodzakelijk bij zaken zoals alimentatie, omgangsregelingen, gezag over kinderen en echtscheidingen. U kunt dan ook contact met ons opnemen voor een afspraak.

Alimentatie

Alimentatie is een bijdrage in de kosten van het levensonderhoud van de meest verdienende partner (of degene die het grootste vermogen heeft) aan de minst verdienende partner (of degene die het kleinste vermogen heeft).

Dit betreft zowel kinderalimentatie (een bijdrage in het levensonderhoud van de kinderen) als partneralimentatie (een bijdrage in het levensonderhoud van de ex-partner). Onze familierecht advocaat berekent de alimentatie en wij zorgen ervoor dat u bij een geschil omtrent alimentatie tot een zo goed mogelijke oplossing komt.

Als het alleen een achterstand met betrekking tot de alimentatie betreft omdat de wederpartij niet betaalt, dan kunt u zich ook wenden tot het LBIO.

Omgangsregelingen vastleggen door een familierecht advocaat

Naast alimentatie, bestaat over omgangsregelingen vaak de meeste onenigheid tussen (ex) partners. De een pleit voor meer contact met zijn kind(eren), terwijl de ander juist wil dat de ex-partner zo min mogelijk contact heeft, want er wordt bijvoorbeeld geen alimentatie betaald.

Wat is goed voor de kinderen, wat is in hun belang? Belangrijke vragen die de rechter in dit geval zal stellen en die bij de procedure beantwoord moeten worden. Onze familierecht advocaat zorgt ervoor dat u in de moeilijke momenten de juiste beslissingen neemt en goed beslagen ten ijs deze vragen kunt beantwoorden.

Echtscheiding regelen door een familierecht advocaat

Echtscheiding is naast het fysiek uit elkaar gaan van partijen, vooral het scheiden van vermogens. Echtscheiding is vaak een heel ingrijpend gebeuren, want wie blijft in de woning achter en wie verlaat de woning: de man, de vrouw of moet de woning soms verkocht worden? Hoe zit het met bankrekeningen, de gezamenlijke inboedel en hoe is de verdeling? Als familierecht advocaat kunnen wij u hierin als geen ander bijstaan.

Hierbij kan u kiezen voor een scheiding in overleg sommige.  Dit houdt in dat u beiden samen naar ons komt om de gezamenlijke scheiding vorm te geven. Het lijkt op scheidingsmediation al wordt er vooral gestuurd naar goede afspraken door een gezamenlijke advocaat. In ons artikel scheiden in overleg leggen we de voordelen en nadelen uit en wanneer dit kan. Uiteraard kan dit ook via een mediation traject.

Andere familierechtzaken

Naast deze zaken kunt u bij ons ook terecht voor onder andere:

Dit zijn slechts enkele onderdelen van het familierecht. Ook kan onze familierecht advocaat u bijvoorbeeld helpen met  uithuisplaatsingen en toezichtvormen en kinder- of partneralimentatie. Als u hiermee van doen krijgt is het prettig  om bijstand te hebben van een familierecht advocaat die u helpt met de juridische afwikkeling.

Goede juridische hulp door de juiste familierecht advocaat

Geen zaak en geen cliënt zijn hetzelfde, in iedere zaak spelen weer andere problemen. Onze taak als familierecht advocaat is om u als een juridische gids hierin te begeleiden. Hierbij werken we oplossingsgericht zodat de uitkomst zo goed mogelijk zal zijn. Verder kenmerkt onze dienstverlening zich door de betrokkenheid met onze cliënten.

Wat kost advies door een familierechtadvocaat?

Advocatenkantoor Van Wessel vindt het belangrijk dat er duidelijkheid is over de kosten. Onze familierecht advocaat werkt op basis van uurtarieven en bij bepaalde zaken zoals een overlegscheiding kan een vast tarief worden aangeboden. Wij werken niet op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging).  De kosten hangen dus af van de zaak en hoeveel uren nodig zijn.

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

Werkgebied van onze advocaat

Advocatenkantoor Van Wessel is een begrip in de omgeving Rotterdam en gevestigd in Barendrecht, vlakbij Rotterdam. Ons werkgebied strekt zich voornamelijk uit over Barendrecht, Rotterdam-Zuid, Rotterdam, Rhoon, Ridderkerk, Zwijndrecht, Mijnsheerenland, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam, Spijkenisse, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland,Oud-Beijerland, Alblasserdam en Dordrecht.

Als u verder weg woont, dan is dat geen probleem. Advocatenkantoor Van Wessel is goed bereikbaar via telefoon en internet en wij procederen in heel Nederland.

Neem gerust contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Wat zeggen cliënten over ons:

Betrokken, persoonlijk en gelijkwaardig. David heeft empatisch vermogen, zonder daarbij zijn professionaliteit en eerlijkheid te verliezen. Duidelijke advisering en handelt snel.

Tamira

Heb je raad of bijstand nodig dan is advocatenkantoor Van Wessel een hele goede aanrader, goede vakkennis en een hands-on mentaliteit.

Vera