Echtscheidingsadvocaat Rotterdam2021-11-04T23:10:40+01:00

Echtscheidingsadvocaat Rotterdam

Echtscheidingen komen in ons land veel voor en helaas gaan deze vaak gepaard met juridische conflicten. Woont u in de omgeving van Rotterdam en wilt u gaan scheiden? Dan is het inhuren van een goede echtscheidingsadvocaat in Rotterdam eigenlijk een must. Alleen dan weet u zeker dat uw belangen op de juiste wijze worden verdedigd.

Juridische problemen?

Echtscheiding Rotterdam

Advocatenkantoor Van Wessel is naast in arbeidsrecht ook gespecialiseerd in familierecht. Dit betekent dat onze echtscheidingsadvocaat in Rotterdam een erkend specialist is op het gebied van echtscheidingen. Wij voorzien u hierdoor van het beste advies over belangrijke zaken zoals echtscheiding, omgangsregelingen en alimentatie.

Goede echtscheidingsadvocaat Rotterdam

Een scheiding is voor beide partners vaak een pijnlijke gebeurtenis met een hoge emotionele lading. Deze emoties maken het soms lastig om uw financiële doelstellingen en rechten niet uit het oog te verliezen. Immers speelt naast het emotionele bij een echtscheiding ook het vermogensrechtelijke een heel belangrijke rol.  Een goede echtscheidingsadvocaat  kijkt met een objectief en deskundig oog naar uw situatie en is hierdoor in staat uw belangen op de beste manier te verdedigen.

Gespecialiseerd echtscheidingsadvocaat te Rotterdam

De kennis en expertise van een goede echtscheidingsadvocaat zijn dan ook onontbeerlijk bij uw scheiding. De specialisatie van Advocatenkantoor Van Wessel in familierecht zorgt ervoor dat wij op de hoogte zijn van al uw rechten en mogelijkheden. Ook zijn wij uitstekend in staat om in te schatten hoe een rechter tegen uw zaak aan zal kijken.

Familierecht advocaat van advocatenkantoor Rotterdam

Het inschakelen van Advocatenkantoor Van Wessel verzekert u van een familierecht advocaat in Rotterdam en omgeving die u op kundige wijze begeleidt bij uw echtscheiding. Zo adviseren wij u in geval van een scheiding onder meer over de optimale verdeling van vermogens. Ook de toekomst van uw huidige woning blijft hierbij niet onbesproken.

Zaken zoals bankrekeningen en gezamenlijke inboedel kunnen tussen voormalige partners voor veel discussie zorgen bij een echtscheiding. Onze echtscheidingsadvocaat in Rotterdam heeft familierecht als specialisme en kijkt altijd naar de best mogelijke oplossing voor u als cliënt. Indien gewenst kunt u bij ons advocatenkantoor ook kiezen voor een gezamenlijk advocaat.

Kosten echtscheidingsadvocaat Rotterdam

Advocatenkantoor Van Wessel bewijst dat een goede echtscheidingsadvocaat in Rotterdam niet veel hoeft te kosten. Wij hanteren transparante tarieven en u kunt zelf kiezen of u ons wilt inschakelen op basis van uurtarief of een vaste prijsafspraak. Onze familierecht advocaat in Rotterdam is uitermate betrokken bij uw zaak en onderhoudt regelmatig persoonlijk contact met u.

Een goede echtscheidingsadvocaat in Rotterdam is een verstandige keuze als u bij uw echtscheiding de best haalbare uitkomst wilt. Wij adviseren u graag over diverse vraagstukken zoals echtscheiding, omgangsregelingen en alimentatie. Meer weten over ons advocatenkantoor in Rotterdam? Bel dan naar 0180-700250 of stuur een e-mail.

Veel gestelde vragen over echtscheidingen

Heb je een advocaat nodig om te scheiden?

In een periode van de echtscheiding is er nogal wat emotie en goed advies is onmisbaar. Afspraken moeten goed op papier komen en sommige afspraken hebben bovendien gevolgen voor de lange termijn. Een vergissing hierin of onwetendheid kan leiden tot grote en soms blijvende gevolgen.

Ook staat u soms lijnrecht tegenover uw partner dus erg belangrijk dat een advocaat specialist u adviseert in het traject. Hierdoor verloopt de scheiding goed, kan mogelijk een vechtscheiding voorkomen worden en kan u zo snel en goed mogelijk door met het leven.

Wat doet een echtscheidingsadvocaat bij een scheiding?

Een echtscheidingsadvocaat kijkt met u mee en adviseert u bij de scheiding en bij het wijzigen van de omgangsregeling. Ook berekent hij de kinder- en partneralimentatie en optimaliseert de alimentatie indien mogelijk en vraagt hij de scheiding aan. Vooral als er kinderen zijn, is snelle duidelijkheid erg belangrijk zodat kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding.

Daarnaast zal een echtscheidingsadvocaat ook adviseren omtrent de verdeling van het vermogen en daarbij de mogelijkheden met betrekking tot de woning. Onze advocaat denkt graag met u mee.

Kunnen wij ook in overleg scheiden en samen een advocaat nemen?

Ja dat kan zeker. Sterker nog als u aardig op een lijn zit is het juist verstandig om samen naar een advocaat te gaan. Hierdoor kan de echtscheiding binnen een aantal weken rond zijn en kan u vervolgens verder met het leven.

De gezamenlijke echtscheidingsadvocaat zet dan alles op papier in een convenant (een contract). Daarnaast stelt de advocaat als er kinderen zijn een ouderschapsplan op. Voordeel van in overleg scheiden is dat dit veel strijd en gedoe voorkomt, snel verloopt en daarnaast veel voordeliger is.

Wie betaalt de advocaat bij scheiding?

Bij een echtscheiding betaalt iedere partij zijn eigen kosten. Er is alleen bij grote uitzonderingen in het familierecht sprake van een proceskostenveroordeling. De gedachte hierachter is dat dit niet goed zou werken voor de verhoudingen tussen ex-echtgenoten.

Met name als er kinderen betrokken zijn is het belangrijk dat die verhouding  niet verslechtert.  Een uitzondering op de hoofdregel is als er nodeloos geprocedeerd wordt. Dit is echter niet snel het geval blijkt uit de jurisprudentie.

Wat kost een advocaat bij scheiding?

De kosten voor de echtscheiding hangen met name af van de hoeveelheid werk en daarmee tijd die de scheiding in beslag neemt. Zo is een een scheiding in overleg in een beperkt aantal uur te regelen en veel minder kostbaar als een eenzijdige scheiding.

Een advocaat bepaalt zelf de tarieven en het is vooral belangrijk dat u goed geholpen wordt en duidelijkheid krijgt omtrent de kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.  Wij geven daarom altijd helderheid vooraf omtrent de kosten.

Kan een echtscheiding ook zonder advocaat?

Voor een echtscheiding is altijd een advocaat nodig. Een advocaat is namelijk de enige die een verzoek tot echtscheiding mag indienen bij de rechtbank. Wel kunt u in overleg wel heel wat dingen zelf op een rij zetten en overeenkomen. Dat kan dan vastgelegd worden in een ouderschapsplan of convenant. Op die manier blijft het werk van de advocaat beperkt en daarmee de kosten.

Scheiden online, kan dat ook?

Er zijn diverse aanbieders van online scheiden bij scheiden in overleg, maar uiteindelijk is er altijd een advocaat nodig die het verzoekschrift indient bij de rechtbank. Dus een deel zou online kunnen en een deel niet. Wel raden wij het niet aan, want juist in een persoonlijk gesprek komen er vaak belangrijke zaken aan bod die geregeld moeten worden.

De ervaring is dat die vaak gemist worden bij online scheidingen. Gevolg is dat mensen vaak een jaar of twee later bij ons aankloppen omdat alles zo slecht geregeld is. Dit herstellen is helaas veel kostbaarder dan het in een keer goed te regelen en ook kan het zijn dat er niets meer aan te doen is.

Scheiding aanvragen hoe werkt dat?

Een advocaat moet een echtscheiding aanvragen en dit gebeurt door middel van een verzoekschrift aan de rechtbank.  Dit is in feite een brief aan de rechtbank. In het verzoekschrift staan de eisen die u heeft bij een eenzijdige scheiding.

Bij een scheiding in overleg staat hier vooral wat u samen geregeld wil hebben en indien er een convenant en een ouderschapsplan zijn, dat u deze wil laten opnemen in de beschikking.

Hoe gaat een echtscheiding procedure?

Een echtscheidingsprocedure start met de aanvraag van de echtscheiding met een verzoekschrift aan de rechtbank. Vervolgens zal de ander partij mogen reageren met een verweerschrift.

Vervolgens wordt er een zitting bepaald en worden stukken ingediend tot 10 dagen voor de zitting. Na de zitting volgt een uitspraak of tussenuitspraak. Daarnaast zie je ook vaak dat partijen tot overeenstemming komen en dan wordt dat weer vastgelegd in de beschikking. In ons artikel hoe gaat een zitting bij de rechtbank gaan we uitgebreid in op dit onderwerp.

Wat is een scheiding van tafel en bed?

Bij een scheiding van tafel en bed blijft het huwelijk zelf bestaan. U kunt dan ook niet met iemand anders trouwen als u van tafel en bed gescheiden bent. Financieel wordt wel alles gescheiden van elkaar.

Deze vorm van scheiden komt niet heel veel voor maar we zien het toch nog regelmatig. De reden is vaak een geloofskwestie of dat iemand de weg tot herstel open wil houden. Er zijn verder allerlei voorwaarden en eisen in ons artikel scheiding van tafel en bed gaan wij hier uitgebreid op in.

Neem contact op

Een goede echtscheidingsadvocaat in Rotterdam is de beste manier om uw echtscheiding op vlotte en correcte wijze af te handelen. Advocatenkantoor Van Wessel helpt u bij scheiden, omgangsregelingen, alimentatie en talloze andere juridische kwesties. Bel voor advies direct naar 0180-700250 of benader ons via info@advocatenkantoorvanwessel.nl.

Wij kunnen u onder andere helpen bij:

Gerelateerde artikelen

Wat zeggen cliënten over ons:

Betrokken, persoonlijk en gelijkwaardig. David heeft empatisch vermogen, zonder daarbij zijn professionaliteit en eerlijkheid te verliezen. Duidelijke advisering en handelt snel.

Tamira

Heb je raad of bijstand nodig dan is advocatenkantoor Van Wessel een hele goede aanrader, goede vakkennis en een hands-on mentaliteit.

Vera