Scheiden op zichzelf is voor niemand leuk. Echter is het voor veel mensen het begin van een nieuwe start. Daarbij is het dan wel fijn als u een scheiding op een vlotte, overzichtelijke manier kunt laten verlopen. Scheiden in overleg is daarom het ideale scenario. U gaat dan op een vreedzame, eerlijke manier uit elkaar waarbij een advocaat u helpt.

Wat houdt scheiden in overleg precies in?

Een scheiding is voor veel mensen een emotionele periode. In sommige gevallen willen de emoties dan weleens hoog oplopen. Dit is vaak het geval bij een vechtscheiding. Het hele proces wordt dan aanzienlijk bemoeilijkt.

Bij scheiden in overleg is het doel juist om dit te voorkomen. Dit is bijvoorbeeld bij de aanwezigheid van kinderen vaak een wens van beide ouders. Met scheiden in overleg is het voornamelijk het doel om duidelijkheid te creëren. Bijvoorbeeld door antwoorden te formuleren op vragen als:

  • Wat is het beste dat we voor de kinderen kunnen doen, wat betreft omgang?
  • Hoe gaat de alimentatie geregeld worden?
  • Wat betekent de scheiding voor onze hypotheek?
  • Welke belastingen moeten er door wie betaald worden?

Bij scheiden in overleg gaat u aan de slag om schriftelijke afspraken met betrekking tot deze kwesties te maken. Aan de hand van goed overleg tussen beide partijen, is het zo heel goed mogelijk om op veel gebieden tot een compromis te komen.

Uiteindelijk is het altijd de bedoeling dat beide partijen tevreden zijn met de uitkomst.

Scheiden vormgeven door Advocatenkantoor Van Wessel

Bij Advocatenkantoor van Wessel hebben we reeds een ruime ervaring opgebouwd met scheiden in overleg. Een advocaat zorgt er dan voor dat alles in goede banen wordt geleid. Bijvoorbeeld op de volgende onderdelen:

  • Financiën: Financiën maken altijd een belangrijk onderdeel uit van de scheiding. Als advocatenkantoor zijn we in staat om dit op een effectieve wijze aan te pakken. Om allereerst duidelijkheid te verschaffen. Vervolgens worden er eerlijke afspraken gemaakt, waar u beiden tevreden mee bent.
  • Fiscale verplichtingen: Verder zijn er ook fiscale verplichtingen. Denk daarbij aan de eerdergenoemde belastingen. Ook op dit gebied zorgen wij ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent. En dat u na of tijdens de scheiding verder niet voor verrassingen komt te staan.
  • Juridische wetgeving: Ook is er sprake van juridische wetgeving waar u rekening mee moet houden. Zeker bij kinderen komt er een hoop omtrent een scheiding kijken. Want wie heeft er nu wanneer recht op wat? Bij scheiden in overleg is het fijn als ook dit duidelijkheid oplevert.
  • Persoonlijke voorkeuren: Tot slot zijn er altijd persoonlijke voorkeuren die in overleg bereikt kunnen worden. Het fijne van scheiden in overleg is dan dat er sprake is van een dialoog. Door samen het gesprek aan te gaan, ontstaat er snel duidelijkheid op de verschillende vlakken.

Wilt u op dit moment dus scheiden in overleg? En zoekt u nog een betrouwbaar advocatenkantoor om u in dit proces bij te staan? Neem dan nu contact op met Advocatenkantoor Van Wessel. Wij kijken er naar uit om u samen vooruit te helpen.