Nieuwe Kinderalimentatie regeling
In 2013 is het hele stelsel gewijzigd voor de berekening en de bepaling van de kinderalimentatie en hebben al heel veel mensen hun te betalen of te ontvangen kinderalimentatie laten herberekenen. Dit omdat het systeem veranderd is en de ervaring is dat na een paar jaar ook de situatie veranderd is.

Nu is er opnieuw een grote wijziging op komst namelijk dat de kinderalimentatie niet langer fiscaal aftrekbaar is. Tot op heden is de betaalde kinderalimentatie ten dele aftrekbaar en er wordt derhalve bij de vaststelling hier ook rekening mee gehouden. Nu de kinderalimentatie niet meer aftrekbaar zal zijn, houdt dit in dat dit een aardige wissel op uw uitgaven kan trekken.

Momenteel gelden aftrekmogelijkheden voor kinderen tot 21 jaar.
Deze aftrek is forfaitair en beperkt. Als u bijvoorbeeld meer betaalt dan € 410,00 per kwartaal, krijgt u daar – afhankelijk van de hoogte van de belastingschijf waar u in valt – ongeveer 1/3 per kwartaal van terug. In 2015 krijgt u niets meer terug, dus dat scheelt toch ruim € 45 euro per maand.

Gezien de wijzigingen in de kinderalimentatie en het feit dat de kinderalimentatie vanaf 1 januari 2015 niet meer fiscaal aftrekbaar is kan het raadzaam zijn deze te laten herberekenen door een advocaat. U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken.