Kinderalimentatie regeling
Kinderalimentatie niet meer aftrekbaar. In 2013 is het hele stelsel gewijzigd voor de berekening en de bepaling van de kinderalimentatie en hebben al heel veel mensen hun te betalen of te ontvangen kinderalimentatie laten herberekenen.

Dit omdat het systeem veranderd is en de ervaring is dat na een paar jaar ook de situatie veranderd is.

Daarnaast is de kinderalimentatie vanaf 1 januari 2015 fiscaal niet meer aftrekbaar is. Tot die tijd was de betaalde kinderalimentatie ten dele aftrekbaar en er werd derhalve bij de vaststelling hier ook rekening mee gehouden. Nu de kinderalimentatie niet meer aftrekbaar zal zijn, houdt dit in dat dit een aardige wissel op uw uitgaven kan trekken.

Tot 2015 golden aftrekmogelijkheden voor kinderen tot 21 jaar.
Deze aftrek was forfaitair en beperkt. Als u bijvoorbeeld meer betaalde dan € 410,00 per kwartaal, keeg u daar – afhankelijk van de hoogte van de belastingschijf waar u in viel – ongeveer 1/3 per kwartaal van terug. Vanaf 2015 krijgt u niets meer terug, dus dat scheelt toch ruim € 45 euro per maand.

Gezien de wijzigingen in de kinderalimentatie en het feit dat de kinderalimentatie vanaf 1 januari 2015 niet meer fiscaal aftrekbaar is kan het raadzaam zijn deze te laten herberekenen door een advocaat. U kunt hiervoor vrijblijvend een afspraak maken.